Moltes vegades us he parlat de la pasta de full, un gran aliat tant per fer postres molt elaborades, com per improvisar grans creacions amb coses que tinguis a la nevera o al rebost.
Això és el que em va passar! Feia dies que tenia ganes de fer alguna cosa que no hagués fet mai i…aquest va ser el resultat.
INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
2 o 3 cullerades de melmelada de maduixa
1 grapat de fruits secs (nous, festuc, ametlles marcones…)
1 grapat de fruita deshidratada (es compra ja barrejada, boníssima)
xocolata negra ratllada (o trossets, o llàgrimes, o fideus…)
1 mica de llet i sucre per pintar per sobre
PREPARACIÓ
Enfarinem una mica la superfície de treball i posem la placa de pasta de full al damunt.
També enfarinem una mica per sobre i passem el corró per tal d'estirar-la una mica.
Posem la melmelada al damunt i l'escampem bé.
Acontinuació hi tirem la resta d'ingredients (els fruits secs, la fruita i la xocolata)
No cal carregar amb excés, especialment pels extrems.
Ara l'enrotllem, a poc a poc, per aconseguir un xurro. El posem uns minuts al congelador per poder-lo tallar millor. La pasta de full, estirada i treballada, queda molt tova i costa de tallar; el fet de posar-la al congelador és, només, per donar-li una mica més de consistència que ens faciliti el tall.
Abans de tallar-lo el pintem amb llet i l'espolsem amb sucre pel damunt. Amb això aconseguim un color dauradet i brillant i un punt més de cruixent.
A mida que anem tallant el xurro ens van apareixent les espirals. Les posem en una safata de forn, no massa juntes perquè no se'ns enganxin unes amb les altres.
Les posem al forn prescalfat a 180º uns 15' (sempre depenent del forn, clar) i…
Ja està!!!
Les deixem refredar i ja tenim un mos original, fàcil i exquisit!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario