domingo, 27 de abril de 2014

MONA DE PASQUA


Buff, la mona … feia molts anys que no n'havia fet! En aquell temps no tenia la thermo així que… tot ha estat diferent aquest cop. He experimentat, he disfrutat i el resultat, tot i que es pot millorar, no està malament.



Ingredients pel pa de pessic
6 ous
180 g sucre
1 culleradeta de sucre vainillat
180 g farina de rebosteria
1 polsim de sal

Pel farcit
200 g de xocolata negra*
500 g de nata per muntar*
250 g melmelada d'albercoc
* amb aquests 2 ingredients farem una "ganache"

Per la decoració
100 g de crocant d'amettles
Ous de xocolata o 1 conillet
Plomes, pollets...

Preparació
Abans de res prepararem la "ganache" per posar-la a la nevera. El millor és fer-la el dia abans perque estigui unes 10-12 hores en fred i treuere-la unes 4-5 hores abans de fer-la servir.
Posem la nata a la thermo 5' 90º v1. Afegim la xocolata en trossos 2' 37º v3. Ho posem en un bol, deixem que es refredi una mica i ho fiquem a la nevera. Abans d'utilitzar-la, com deiem, la deixem unes hores fora de la nevera i just abans de decorar la posem novament al vas, sense programar temps, a velocitat 3 i 1/2  i controlant per aturar en el moment que hagi acabat de muntar.                                                       



Preparem el pa de pessic
Preescalfem el forn a 180º

Posem les papallones i i tirem els ous, el sucre i el sucre vainillat, 9' 37º v4
Tornem a programar 9' a v4, sense temperatura.
Afegim la farina i la sal, 8'' v3
Traiem les papallones i acabem de barrejar amb l'espàtula.

Ho posem al forn, en un motlle d'uns 24cms, a 180º durants uns 25' aproximadament.
Quan estigui a punt el deixem refredar abans de desentmotllar-lo i el posem sobre una reixeta.



Passem a farcir-lo. Si ens han quedat "bonyets" o una superfície irregular el girem per tal que puguem escampar millor el "ganache" pel damunt.


El tallem en 3 capes amb un bon ganivet per no destrossar-lo o amb l'ajut d'una "lira" que és un estri ideal per fer-ho, mireu la foto…



Realment haig de reconéixer que va molt bé.
Posem la llet en un bol i amb l'ajut d'un pinzell pintem la 1a capa per tal que quedi ben humida. Ara posem, aproximadament, 1/3 part del ganache pel damunt, amb l'ajut d'una espàtula.

Posem la segona capa al damunt i tornem a pintar amb la llet. Per la part de sobre escampem la melmelada d'albercoc o de gerds (li podem donar uns segons de micro per escampar-la més fàcilment)

Posem la tercera capa i escampem la resta del ganache per tota la superfície i, també, pels laterals del pa de pessic. Quan el tallem quedarà com a la foto.



Ara anem per la decoració. 
Farem un crocant.

El crocant l'he fet una mica "a ull". He posat les ametlles en una paella i he anat remenant fins que s'han torrat una mica, anant amb molt de compte que no es cremessin.



He afegit 1 cullerada sopera de sucre i he seguit remenant fins que el sucre ha començat a formar una mena de caramel al voltant de les ametlles. 
En aquest punt he tirar 2 cullerades d'aigua, he acabat de remenar i les he tret del foc, escampant-les al damunt d'una superfície engreixada per tal que no s'ajuntessin massa unes amb les altres.




Ara anirem posant el crocant pels laterals, per damunt del ganache.



Hem d'aconseguir cobrir-lo totalment. Hi ha un altre estri que va molt bé per decorar coses rodones (us poso aquestes "xorradetes" per si mai voleu saber si realment van bé)



És un plat girador. No t'has de moure, és el pastís el que es mou. Va bé però jo, personalment, quan  no el tenia també me'n sortia sense massa problema.



Ja el tenim. Ara només cal que triem la decoració que converteixi el nostre pastís de ganache de xocolata i crocant en una autèntica Mona de Pascua.

Uns Ous…


O qualsevol "construcció" de xocolata que us vagi bé...



Uns pollets…



Unes plomes...

I unts quants ouets més i... ja ho tenim!

…el nostre pa de pessic convertit en MONA DE PASCUA!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario