Kringle…uhmmm, deliciós!
Aquesta mena de tortell de reis és d'orígen escandinau, concretament d'Estònia. La recepta original el farceix de nous i canyella però la massa, tipus briox, permet tot tipus de farciments dolços o salats. En aquest cas jo m'he decantat per la xocolata.
Per la massa:
30g sucre
ratlladura de la pell de 1/2 llimona
120g llet
30 mantega
15 llevat fresc
1 rovell d'ou
300 farina de força
1 polsim de sal
Pel farcit:
100g xocolata negra ratllada
Pel glassejat:
1 clara d'ou
50g sucre glass
PEPARACIÓ
Posem el sucre i la llimona en el vas i pulveritzem 15'' v10
Afegim la llet, la mantega i el llevat 1' 37º v2
Afegim el rovell i barregem 4'' v3
Afegim la farina i la sal 2' vas tancat, velocitat espiga
La deixem reposar dins el vas durant 1h 1/2, aproximadament.
Passat el temps la tornem a amassar durant 30'' v. espiga
Tirem una mica de farina sobre la taula de treball i posem la massa feta una bola. L'estirem amb el corró fins a aconseguir un rectangle d'uns 40x50 cms, aproximadament.
Tirem la xocolata ratllada per sobre i l'enrotllem sobre ell mateix pel costat més ample.
Amb un ganivet tallem en vertical el xurro gegant que ens ha quedat amb la precaució de deixar un extrem sense tallar. Mica en mica, anem trenant les dues parts del xurro i l'anem tancant, donant-li forma de corona, fins arribar a l'extrem sense tallar.
El posem a la safata de forn i el deixem reposar durant 1h 1/2 més.
Preescalfem el forn a 180º i el posem durant, aproximadament, 20'
Glassejat:
És un tortell diferent dels nostre típic tortell de reis però també boníssim...animeu-vos!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario