Els xarrups de fruita natural són una opció boníssima en qualsevol època de l'any. Aquests, en concret, els vaig fer per postres el dia de Sant Esteve i la Nit de Cap d'Any. Com que els faig amb la fruita congelada et permet tenir xarrups de fruita natural fora de temporada.
- 1 pinya congelada, pelada i trossejada
- 200g de sucre
- el suc d'una llimona
- el suc d'una taronja
- 1/2 ampolla de cava
Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta d'ingredients 1' v progressiva 5-10
El cava s'afegeix just abans de servir o també es pot omplir les copes amb 3/4 parts de sorbet i 1/4 part de cava
XARRUP DE MANGO
- 1 mango tallat a trossos i congelat.
- 1 llimona
- 100 o 150g de sucre
- 8 glassons, opcionals
Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta d'ingredients 1' v progressiva 5-10
Removem amb l'espàtula i tornem a posar v 5-10 fins a aconseguir una textura cremosa.
XARRUP DE PLÀTAN
- 6 O 8 plàtans madurs, congelats
Preparació
Pelem, trosssegem els plàtans i els congelem dins d'una bossa de plàstic o embolicats en film transparent.
Posem els plàtans congelats en el vas i triturem 20'' v 5-10
Ara programem 2' v 5. Ho fiquem al congelador fins al moment de servir.
XARRUP DE MADUIXA
- 500g. maduixes congelades
- 150g. sucre
- 1 llimona
Preparació
Una mica abans de preparar el xarrup, traiem les maduixes del congelador.
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Pelem la llimona, traient també la part blanca i els pinyols, l'afegim al vas juntament amb les maduixes 3' v 10
XARRUP DE MELÓ
- 500g de meló tallat a trossos i congelats
- 100g de sucre
- 1 llimona
Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta d'ingredients i anem pujant la velocitat 3-5-7-9 durant uns 30'', aproximadament. Ens ajudem amb l'espàtula durant 30'' més.
Estarà al punt quan deixi de fer un soroll intens i passi a tenir una estructura homogènia.
XARRUP DE MANDARINA
- 400g mandarines pelades i congelades en galls
- 100g de sucre
- 1 llimona
- 2 cubilets de cava, opcionals
Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta dels ingredients a velocitat màxima, ajudant-nos amb l'espàtula.
Variacions
El cava sempre és opcional i li dóna un toc més sofisticat.
Es poden fer els xarrups amb fruita no congelada afegint glassons.
També es poden afegir iogurts naturals per aconseguir una textura més semblant a la del gelat.
Si la fruita és poc dolça es pot augmentar la quantitat de sucre o, al contrari, menys sucre per fruita més dolça.
Au…que els disfruteu!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario