lunes, 21 de abril de 2014

XARRUPS DE FRUITES


Els xarrups de fruita natural són una opció boníssima en qualsevol època de l'any. Aquests, en concret, els vaig fer per postres el dia de Sant Esteve i la Nit de Cap d'Any. Com que els faig amb la fruita congelada et permet tenir xarrups de fruita natural fora de temporada.


XARRUP DE PINYA AL CAVA
- 1 pinya congelada, pelada i trossejada
- 200g de sucre
- el suc d'una llimona
- el suc d'una taronja
- 1/2 ampolla de cava
Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta d'ingredients 1' v progressiva 5-10
El cava s'afegeix just abans de servir o també es pot omplir les copes amb 3/4 parts de sorbet i 1/4 part de cava


XARRUP DE MANGO
- 1 mango tallat a trossos i congelat.
- 1 llimona
- 100 o 150g  de sucre
- 8 glassons, opcionals


Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta d'ingredients 1' v progressiva 5-10
Removem amb l'espàtula i tornem a posar v 5-10 fins a aconseguir una textura cremosa.

XARRUP DE PLÀTAN

- 6 O 8 plàtans madurs, congelats

Preparació
Pelem, trosssegem els plàtans i els congelem dins d'una bossa de plàstic o embolicats en film transparent.

Posem els plàtans congelats en el vas i triturem 20'' v 5-10
Ara programem 2' v 5. Ho fiquem al congelador fins al moment de servir.

XARRUP DE MADUIXA
- 500g. maduixes congelades
- 150g. sucre
- 1 llimona

Preparació
Una mica abans de preparar el xarrup, traiem les maduixes del congelador.
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Pelem la llimona, traient també la part blanca i els pinyols, l'afegim al vas juntament amb les maduixes 3' v 10


XARRUP DE MELÓ
- 500g de meló tallat a trossos i congelats
- 100g de sucre
- 1 llimona

Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta d'ingredients i anem pujant la velocitat 3-5-7-9 durant uns 30'', aproximadament. Ens ajudem amb l'espàtula durant 30'' més.
Estarà al punt quan deixi de fer un soroll intens i passi a tenir una estructura homogènia.

XARRUP DE MANDARINA
- 400g mandarines pelades i congelades en galls
- 100g de sucre
- 1 llimona 
- 2 cubilets de cava, opcionals

Preparació
Posem el sucre al vas i pulveritzem uns segons 5-7-9
Afegim la resta dels ingredients a velocitat màxima, ajudant-nos amb l'espàtula.

Variacions 
El cava sempre és opcional i li dóna un toc més sofisticat.
Es poden fer els xarrups amb fruita no congelada afegint glassons.
També es poden afegir iogurts naturals per aconseguir una textura més semblant a la del gelat.
Si la fruita és poc dolça es pot augmentar la quantitat de sucre o, al contrari, menys sucre per fruita més dolça.

Au…que els disfruteu!!!




  







No hay comentarios:

Publicar un comentario