Ensaïmades…entretingudes, que no difícils!!!
INGREDIENTS
Massa mare
200g farina de força
200ml aigua tèbia
25g llevat de forner
L'ensaïmada
540g farina de força
3 ous grans
120ml d'aigua
120g sucre
30 g d'oli d'oliva
manteca de porc
100g sucre glass
PREPARACIÓ
Posar 100g de sucre en el vas 5-7-9, reservar.
Barrejar tots els ingredients de la massa mare, 15'' v4
Fer-ne una bola, posar-la en un bol, tapar amb film i deixar reposar 1h.
Posem el sucre, els ous i l'aigua en el vas 30'' v6
Afegim la massa mare i programem 1', vas tancat, vel. espiga.
Afegim la meitat de la farina i amassem 2', vas tancat, v. espiga.
Afegim la resta de la farina i programem 5', vas tancat, v. espiga.
Quan faltin 30'' afegim l'oli, fent un "filet", pel bocal.
Deixem fermentar unes 2 hores, fins que surti pel forat del vas.
Posem oli al marbre; agafem una porció de massa (la meitat, aproximadament) i l'estirem amb el corró (ha de quedar superfina, gairebé transparent)
Un cop ben estirada l'untem amb la manteca per tota la superfície.
L'enrotllem fent un xurro (com si fessim plastelina). Quan arribem al final la posem sobre una plata de forn, donant-li la forma de cargol. Posem la safata dins el forn i la deixem pujar tota la nit.
L'endemà, la traiem i preescalfem el forn a 180º. Esquitxem l'ensaïmada amb aigua ben freda i la posem fins que quedi dauradeta.
La traiem, li tirem per sobre el sucre glass i la deixem refredar.
En podeu fer una de grossa o moltes de petites.
Si les voleu farcir, de cabell d'angel, xocolata o qualsevol altra cosa, ho heu de fer just després de posar la manteca i abans d'enrotllar-la.
Animeu-vos i a disfrutar, realment són boníssimes!!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario