miércoles, 3 de julio de 2013

CAKEPOPS



Diuen que els Americans, en els darrers anys, amb la febre per fer pastissos fondant acumulaven moltes restes de coca que rebutjaven després d'aconseguir les formes desitjades. També diuen que algú altre se li va acudir d'aprofitar aquestes restes per fer uns pastissos d'allò més creatius. No m'he parat a investigar si això és cert o no però la veritat és que la història em sembla fantàstica i més si, d'aquesta mena de "cuina del reciclatge" surten pastissets tan espectaculars com aquests.
La 1a vegada que els vaig fer vaig aprofitar 6 magdalenes que tenia a casa; no volia fer una coca expressament i volia dedicar més temps a la decoració i el resultat és el que veieu a la foto.
Macos...eh! Doncs els meus companys em van dir que eren més bons que macos!!!
Després ja vaig fer servir restes de coca (com ha de ser) i, darrerament, els faig amb galetes "oreo" triturades i queden...impressionants!!!

Ingredients
Restes de coca o una coca que hagi quedat seca o galetes o magdalenes ...
Un ingredient que ens ajudi a lligar-ho tot per tal d'aconseguir una massa compacta. Pot ser formatge mascarpone, philadelphia o similar o nutella o llet condensada. Quantitat? Depèn del primer ingredient però amb 3 o 4 cullerades n'hi ha prou.  El millor, però, és anar mirant i anar afegint...ha de quedar una massa compacta que la puguem manipular amb les mans per fer boles.

Preparació

1r Pas:
Triturem la coca (o les magdalenes o les galetes). Jo ho faig amb la Thermo però qualsevol robot de cuina pot anar bé, fins i tot amb un ratllador si l'ingredient es tou o passant per sobre un corró, si l'ingredient és sec.

2n Pas:
Afegim l'ingredient cremós que hem triat amb la intenció d'amalgamar-ho tot i fer una massa compacta. La posem a la nevera uns 10' o 15'.

3r Pas:
Fem les boles, no massa grans perque quan les decorem agafaran més volum. Les posem a la nevera 1/2 hora com a mínim...si és més millor.

Decoració
Tornem als Americans. Ells els docoren amb una mena de caramels amb gust artificial de vainilla, que es desfan fàcilment, es troben en tots els colors  i es diuen "candy melts". Jo els primers també els vaig fer així, de fet els blaus i els blancs de la foto són decorats amb això però, si haig de ser sincera, ara només faig servir "xocolata Nestlé para postres" negra o blanca; és més econòmica i més fàcil de manipular a l'hora de fer la cobertura. I què passa amb els colors? Doncs ara vull experimentar amb colorants liposulubles per treballar amb la xoco blanca...segur que surten bé.

Ingredients
Xocolata negra per fondre, o blanca o candy melts de colors.
Fideus de xocolata (negres o de colors)
Toppings variats
Sucre daurat o platejat
Coco ratllat
(tot opcional i al gust)
Bastonets (tipus piruleta)
Espuma, porexpan o similar (jo faig servir aquell suro verd per clavar flors seques)

Preparació
En un recipient apte per microones fonem la xocolata. Hi ha gent que és reticent a utilitzar el micro per fondre xoco; és cert que has d'anar en compte que no se't cremi però a mi, personalment, en compensa la ràpidesa i la netedat del procés. Tot i així si sou del grup "reticent" sempre us quedarà el "bany Maria".

1r Pas:
Treiem les boles de la nevera. Agafem un bastonet i el suquem dins la xocolata desfeta. El clavem a la bola fins, aproximadament, la meitat i quan les tenim totes les tornem a ficar a la nevera per tal que la xocolata quedi presa.

2n Pas:
Tornem a fondre més xocolata o a escalfar-la si encara en tenim i comencem la cobertura. Es tracta d'anar agafant les boles pel bastonet i anar-les sucant a la xoco, ens podem ajudar amb una cullera perque quedin ben cobertes. Abans de girar-les cara amunt convé fer uns quants copets suaus per tal que caigui la xoco sobrant. Les clavem al suro.

3r Pas:
Abans que la xocolata quedi presa tirarem els toppings triats per damunt. Quan estiguin totes les boles cobertes i decorades ja tindrem els nostres cakepops acabats. Millor posar a la nevera, novament, abans de servir. 

No són bons, no, són...boníssims!!!!




2 comentarios:

  1. I tant que són bonísssims!
    Val la pena intentar fer la recepte encara que no tinguis les mans de cuinera!
    Felicitats!

    ResponderEliminar
  2. Aquests els vaig veure... i (error imperdonable) com que anava atrafegada amunt i avall vaig pensar: "-després n'agafaré un..." Encara no m'he recuperar de l'ensurt quan vaig entrar a la sala al cap de 10 minuts i vaig veure que havien volat tots!

    ResponderEliminar