miércoles, 3 de julio de 2013

PASTÍS 3 XOCOLATES (Thermomix)




Diuen que quan una persona sent plaer, el seu organisme allibera unes substàncies especials com l'endorfina, l'oxitocina o la serotonina que poden crear addicció, ja que la persona tendeix a repetir les situacions que les provoquen. 
Doncs, exactament això, és el que passa amb aquest pastís...un cop que l'has tastat esperes amb ànsia el moment de tornar-lo a menjar.



INGREDIENTS

150g xocolata negra + 150g xoco amb llet + 150g xoco blanca

    3   sobres de cuallada
    1   paquet de galetes (jo faig servir "Digestive Fontaneda, gust a         
         a taronja; pesen uns 300g)
  90g mantega
750g de nata líquida (no crema de llet!!!) (són 250g per cada capa 
         de xocolata)
750g de llet (el mateix...250g per cada capa de xocolata)
100g de sucre ( la capa de xoco blanca no porta sucre per tant...50g 
         per cadascuna de les altres 2 capes)


PREPARACIÓ

Triturem les galetes amb el turbo i reservem.

Desfem la mantega al micro i l'afegim a les galetes.
Ho posem en el motlle apretant amb un "pes" pla perque quedi uniforme.

1a capa: xoxolata negra
Triturem la xoco negra amb el turbo

Afegim: 50g de sucre
                      +
               250g de nata líquida
                       +
               250g de llet
                       +
               1 sobre de cuallada

Programem: 7' 90º 5v

Ho posem en el motlle però IMPORTANT...cal fer-ho amb l'ajut d'un cullerot perque si ho tirem directament amb el vas de la thermo podem foradar la base de galetes. Així que ho anem abocant, a poc a poc, al damunt d'un cullerot i a mida que vagi vessant ho anirem repartint per tota la base.

Esperem que reposi una mica i el posem a la nevera.


2a capa: xoxolata amb llet

Triturem la xoco amb llet amb el turbo

Afegim: 50g de sucre
                      +
               250g de nata líquida
                       +
               250g de llet
                       +
               1 sobre de cuallada

Programem: 7' 90º 5v

Traiem el motlle, que teníem a la nevera. IMPORTANT... abans d'abocar-hi la segona barreja (amb l'ajut del cullerot) cal passar, amb compte, una forquilla per sobre la 1a capa com si volguessim dibuixar ratlles per tota la superfície. 

Esperem que reposi una mica i el tornem a posar a la nevera.


3a capa: xocolata blanca
Posem la xocolata en el vas, no cal triturar-la perque és molt més tova que les altres. En aquesta capa NO afegim sucre.

Afegim: 250g de nata líquida
                       +
               250g de llet
                       +
               1 sobre de cuajada

Programem: 7' 90º 5v

Traiem el motlle de la nevera i tornem a fer el mateix: ratllem amb la forquilla la superfície i tirem amb l'ajut del cullerot. Reservem i tornem a posar a la nevera.



Aquest pastís li va molt bé hores de fred perque les xocolates quedin ben preses, jo acostumo a fer-lo d'un dia per l'altre. Com podeu veure a la foto l'he acabat amb xocolata blanca per poder fer la decoració amb xocolata negra però, evidentment, es pot fer al revés.



Espero que el disfruteu, queda boníssim i, amb una mica d'imaginació quan el decoreu, aconseguireu resutats fantàstics.












2 comentarios:

  1. Si jo hagués de fer un pastís de 3 capes no el podria fer tan net! Nois , intentaré fer-lo ! Ara bé , no prometo res!
    Això sí, era bo, bo , bo!
    Felicitats , again!

    ResponderEliminar
  2. Aquest no només fa pinta de bo sinó que hauria de guanyar algun premi a l'estètica. És bonic amb ganes! Penso que ha de provocar un conflicte entre la vista i el gust: me'l miro o me'l menjo?

    ResponderEliminar