lunes, 29 de julio de 2013

TRENA DE PASTA DE FULL



Seguim amb les senzilles meravelles de la pasta de full. 
Ja us he parlat, alguna vegada, que els meus fills no són massa seguidors de les meves "creacions". Doncs, ves per on, que aquesta mena de coca farcida de xocolata  que els hi faig per berenar moltes tardes quan tornen de l'escola, fa que es llepin els dits.

INGREDIENTS
1 Base de pasta de full (qualsevol marca però millor rectangular)
Xocolata negra ratllada
Llet (una mica per pintar-la)
Sucre

PREPARACIÓ
Extenem la base sobre la superfície de treball i la punxem.
Marquem 2 línies verticals (sense tallar-la) que ens divideixin la massa en 3 parts.
A la part central posem la xocolata que hem ratllar prèviament.
Ara hem de fer les "tires" de la trena. 
Treballem les dues altres divisions de la massa.
Amb un tallador de pasta (o amb un ganivet per la part que no talla) fem tires en diagonal des del començament fins a la línia del mig, on hi ha la xocolata i que hem marcat abans.
Quan hem arribat al final fem el mateix amb l'altra divisió de la massa.
Per fer la trena anem alternant una tira de la dreta creuant-la amb una tira de l'esquerra, successivament fins arribar al final.
Amb una forquilla marquem els dos extems de la trena.
Pintem amb llet i tirem, generosament, sucre pel damunt. 
Ho posem al forn a 200º durant, aproximadament, 15'

Abans quan us deia que la faig sovint per berenar no sempre faig la trena; hi ha una versió molt més ràpida que és agafar una base (rectangular o rodona) posar la xocolata ratllada per damunt i tancar amb una altra base per sobre. Pintar amb la llet i tirar sucre pel damunt.

Qualsevol opció fa llepar els dits.





No hay comentarios:

Publicar un comentario