4 de Juliol, dia de la Independència Americana de la Gran Bretanya però, a casa meva, Sant de la Berta.
La Berta és la benjamina dels meus tres fills i, tot i que cap d'ells és massa fanàtic del dolç, podríem dir que ella és la més "dolceta", especialment si es tracta de xocolata negra. Així que avui he decidit fer-li un pastís Sacher amb forma d'estrelleta.
INGREDIENTS PEL PA DE PESSIC
6 clares d'ou
180g sucre
1 polsim de sal
200g xocolata negra (jo faig servir la "Nestlé postres", però
qualsevol ha d'anar bé)
120g mantega
6 rovells d'ou
120g farina de rebosteria
1 cullerada de llevat químic (tipus Royal)
50g conyac (opcional)
PEL FARCIT
1 pot de melmelada d'albercocs, maduixes o gerds,
d'uns 400g
COBERTURA
150 g de xocolata fondant (també del tipus Nestlé)
50 g de mantega
50 g d'aigua
d'uns 400g
COBERTURA
150 g de xocolata fondant (també del tipus Nestlé)
50 g de mantega
50 g d'aigua
PREPARACIÓ
Posem les papallones. Afegim les clares i el polsim de sal i ho muntem. 4' v4. Reservem.
Sense rentar el vas afegim la xocolata, 5'' v 5-10
Afegim la mantega i el sucre 4' 37º v2. Baixem les restes amb l'espàtula.
Programem v4 i, sense temps ni temperatua, anem afegint el conyac i els rovells, un a un.
Afegim la farina i el llevat 10'' v 2 1/2
Acabem de barrejar amb l'espàtula i ho aboquem al damunt de les clares muntades que teníem reservades.
Ho posem en el motlle al forn durant uns 45' (depenent del forn)
Quan el traiem, el deixem refredar al damunt d'una reixeta.
MUNTATGE
Dividim el pa de pessic en dues capes i untem la de sota amb la melmelada
Tapem amb l'altra meitat i extenem una capa fina de melmelada tant per sobre com pels laterals.
Perque sigui més fàcil d'estendre, la podem escalfar, prèviament,
1' 80º v2
1' 80º v2
DECORACIÓ
Posem la xocolata en el vas i trossegem 20'' v 5-10
Afegim l'aigua 4' 37º v2.
Amb l'espàtula baixem les restes.
Afegim la mantega 4' 37º v2
Posem un recipient sota la reixeta per recuperar la xocolata sobrant i anem tirant la cobertura calenta, per sobre, intentant cubrir tota la superfície per tal que quedi llisa i ben brillant.
La xocolata negra de cobertura i la melmelada de farcit fan que, quan t'ho poses a la boca sigui, senzillament, deliciós.
Primer: felicitats per a la Berta. Segon: tinc un motlle d'estrella... aquest el faig segur.
ResponderEliminar