Tenia moltes ganes de fer croissants així que la primera vegada que els vaig fer, vaig seguir tot el procés de fer-los des del principi, és a dir, fent JO la massa amb l'ajut, és clar, de la thermo. Em van quedar bons però em van donar tanta feina que vaig pensar que no els faria mai més. Un temps després vaig dir-me que potser si ho fes amb la base de pasta de full comprada, no serien tan bons però em donarien molta menys feina. Així que ho vaig probar i ... EL RESULTAT VA SER ESPECTACULAR!!! RÀPIDS I FÀCILS...MOLT FÀCILS!!!
INGREDIENTS
1 Base de pasta de full (qualsevol marca però RODONA)
50g xocolata negra ratllada
Llet
Sucre
PREPARACIÓ
Estenem la base sobre la superfície de treball i NO LA PUNXEM!
Amb un tallador la dividim en 8 parts.
Repartim la xocolata sense arribar massa a la punta ni als extrems.
Enrotllem de fora cap endins apretant, suaument els dos extrems, en la primera volta.
Quan el tenim enrotllat forcem, suaument, els dos extrems cap a dins creant les dues banyes.
Anem repetint el mateix procés amb cadacuna de les divisions fins tenir 8 croissantets.
Ja estem acabant... ens falta pintar-los amb llet i tirar sucre pel damunt, generosament. Els posem al forn, prèviament escalfat a 200º uns 15' o 20' depenent del forn.
Com us deia, RÀPIDS I FÀCILS i bons no... BONÍSSIMS!!!
Variació dolça: Abans de posar la xocolata ratllada escampeu, per
damunt de la base melmelada de maduixa o de
gerds; afegiu la xoco i seguiu el procés.
Opció salada: Sobrassada, tonyina, frankfurt, formatge,
pernil dolç, pernil i formatge ...
Important: L'opció salada no necessita sucre al final del procés.
Els pintes amb llet? És millor que el rovell d'ou?
ResponderEliminarSempre els pintava amb rovell d'ou però tenia la sensació que el desaprofitava quan era "poc" el que havia de pintar o que necessitava més d'un quan tenia "molta" superfície a pintar. Un dia vaig provar-ho amb llet i el resultat va ser gairebé exacte pel que fa a la brillantor i totalment precís en la quantitat que necessitava. I des d'aleshores ho faig així.
Eliminar