martes, 30 de julio de 2013

ESPIRALS DE PASTA DE FULL DOLCES I SALADES


A la nevera de casa, com a qualsevol nevera és clar, hi ha els bàsics típics que segur trobem a la majoria de les cases (ous, llet, iogurts, verdures...) però a la meva, a més a més, sempre hi ha un parell de bases de pasta de full. A la nevera de casa són un CLÀSSIC IMPRESCINDIBLE!!!

INGREDIENTS
1 Base de pasta de full
Xocolata negra ratllada (uns 50g o 60g)*
Sucre

PREPARACIÓ
Estirem la base amb l'ajut d'un corró. A la part inferior (la que ens queda més a prop nostre) i de banda a banda, posem la xocolata.



I ara anem enrotllant, sense pressa. Millor no fer-ho de cop sino que, a cada volta, aixafem una miqueta amb els dits per tal que la xocolata es vagi unint a la massa. 
En acabar tenim una mena de "xurro", així que ara només cal anar fent tallets, com si tallessim llesquetes de pa. En sortiran uns 20-25
Per acabar els  anirem  posant a la safata de forn, fent-los un quart de volta de manera que veiem la xocolata. El forn l'haurem preescalfat a 180º i els  deixarem uns 10' 15', depenent del forn. Com si fos màgia aniran apareixent les espirals.

* La variació salada passa per substituir la xocolata per qualsevol ingredient salat que us agradi (xistorreta, tonyina, formatge, pernil dolç, frankfurt, sobrassada ... ) i seguir el mateix procés tant d'enrotllar, com de tallar, que amb les dolces.


Dolç o salat són un no parar!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario