lunes, 29 de julio de 2013

ULLERETES (o palmeretes) DE PASTA DE FULL



Els meus amics saben de la meva addicció a la thermomix, però en tinc alguns que no la tenen i que sovint, quan tasten alguna recepta meva, de seguida em pregunten "es pot fer sense la thermo?"
Això m'ha fet venir al cap la pasta de full (el hojaldre, en castellà o el puff pastry, en anglès). Aquesta pasta és, gairebé, MÀGICA!!!  Es poden fer tantíssimes coses, tan dolces com salades, en un "plis-plas" que mai deixa de sorprendre'm i ... SENSE THERMOMIX!!!
Començarem per les ulleretes.


INGREDIENTS
1 base de pasta de full (qualsevol marca però millor rectangular)
Sucre

PREPARACIÓ
Tirem sucre, generosament, damunt la superfície de treball.
Posem la pasta de full al damunt del sucre i tirem sucre també per aquest costat de la placa.  
Passem el corró amb la intenció que el sucre quedi enganxat a la massa (no amb la intenció d'estirar-la)
Ara ve la part més important, fer els plecs.
Traçem una línia imàginaria que divideixi la massa en dos meitats o, si ho preferim, la marquem amb un ganivet (sense tallar-la)
Com si es tractés dels fulls d'un llibre obert, agafem la meitat dreta i dobleguem buscant aquesta línia; fem el mateix amb la meitat esquerra. 
Tornem a tirar sucre generosament i passem el corró.
Tornem a doblegar buscant la meitat imaginària, igual que abans.
Tirem sucre i passem el corró.
Així fins que ens quedin dos meitats estretes. Aleshores farem com si tanquessim el llibre, posant una meitat al damunt de l'altra.
Tirarem sucre per últim cop i aixafarem una miqueta amb les mans, SENSE PASSAR EL CORRÓ.
Ara tindrem al davant una mena de xurro llarg i aixafat que us farà dubtar si ho esteu fent bé. DONCS SÍ...HO ESTEU FENT BÉ!!!
Agafeu un ganivet (sense serreta) i aneu tallant el xurro (talls de l'amplada d'un dit) us sortiran uns 20-22 talls.
Per acabar agafeu cadascun dels talls i, fent-los un quart de volta, aneu-los col.locant a la safata del forn (preescalfat a 180º, dalt i baix) durant uns 15' però, com que cada forn és un mon, jo us recomano que no els traieu l'ull de sobre per tal que no se us torrin més del compte.
Veureu com de seguida es produeix la màgia dins el forn i apareixen les ulleretes més bones que haureu menjat mai.



No hay comentarios:

Publicar un comentario