Tornem amb aquest tot-terreny que és la pasta de full.
Fins ara us he proposat coses fàcils, ràpides i boníssimes com ara les ulleres o palmeretes, la coca o la trena de xocolata, les espirals dolces o salades i, fins i tot, els croissantets.
La proposta que ara us faig no és difícil tot i que és força més entretinguda. El resultat, però, és tan espectacular que segur trobareu alguna ocasió especial per fer-la.
El primer que heu de fer és una crema pastissera perque es vagi refredant. Jo, evidentment, la faig amb la thermo però segur que hi ha receptes igual d'efectives amb mètodes més tradicionals.
Crema Pastissera
100g sucre + 500g llet + 50g "maicena" + 3 ous + 1 culleradeta de
sucre avainillat.
100g sucre + 500g llet + 50g "maicena" + 3 ous + 1 culleradeta de
sucre avainillat.
Ho posem tot junt 7' 90º v4
Ho traiem i ho posem en una màniga passtissera fins el moment de fer-la servir.
INGREDIENTS
1 base de pasta de full (rectangular o rodona, no té importància)
Fruites. Quines? Doncs depèn de la temporada. La maduixa queda molt bé però a la foto, per exemple, la vaig haver de substituir per cireres ja que no era temporada; pinya, kiwi, plàtan i figa les acompanyen.
Crema pastissera
3 o 4 cullerades de melmelada d'albercoc o préssec.
PREPARACIÓ
Un cop feta la crema pastissera, la deixem refredar.
Pelem i tallem la fruita i reservem. No us puc dir la quantitat exacta (us diria una peça de cada, però depèn de la mida)
Estenem la base sobre la superfície de treball, la punxem i aixequem una mica tota la vora perque després la crema no ens vessi.
La posem al forn, prèviament escalfat a 180º durant uns 15' 20', depenent del forn, fins que estigui dauradeta.
La traiem i deixem refredar una mica.
Estenem la crema pastissera pel damunt amb l'ajut de la màniga.
Anem posant la fruita al damunt, combinant colors.
Escalfem al micro la melmelada ( la remenem fort perquè no quedin grumolls) i pintem per sobre per tal que quedi ben brillant.
Si us animeu podeu fer porcions individuals, és una mica més entretingut però el resultat és molt original.
Com us deia val la pena aprofitar la fruita de temporada i això fa que els resultats, pel que fa a l'estètica, siguin força diferents.
Aqui vaig fer servir maduixes i mandarines, en comptes de figues i cireres i vaig jugar amb les formes de la pasta.
Sigui com sigui són boníííííssimes ... animeu-vos, quedareu com autèntics cheffs!!!
Quina passada, Rapunzel! Felicitats!
ResponderEliminarJajaja...Moltísssimes gràcies
ResponderEliminar